Локомотив Москва победи Кубан с 3:1 след продължения и спечели за шести път купата на Русия по футбол. Българският национал Ивелин Попов игра цял мач в първия финал на турнира в 87-годишната история на клуба от Краснодар.

Кубан поведе в резултата на стадиона в Астрахан в 28-ата минута, когато Владислав Игнатиев се възползва от подаване на Роман Бугаев и със силен удар по диагонала от дясно в наказателното поле не даде шансове на Гилерме.

Попов имаше възможност да удвои в края на първата част, но ударът му от фаул беше спасен от вратаря на столичани. Локомотив изравни резултата в 73-ата минута. Резервата Байе Ниасе вкара отблизо за 1:1.

Минута преди края на първото продължение московчани стигнаха до втори гол. Мубарак Бусуфа беше изведен в чиста позиция от Алан Касаев и прати топката в мрежата на Александър Беленов. Голът беше зачетен, въпреки че телевизионните повторения показаха, че има засада в ситуацията.

Кубан се хвърли да изравнява и в 111-ата минута 19-годишният Алексей Миранчук направи изключителен самостоятелен пробив и  вкара за крайното 3:1.