Нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани призна, че се учи от своя съотборник Златан Ибрахимович, когото намира за един от най-добрите играчи на планетата.

"Да тренираш и да играеш с Ибрахимович е много специално, защото за мен той е сред най-добрите футболисти в света. Да деля една съблекалня с него и да бъдем заедно на терена и много специално. Уча се много. Това е едно ново преживяване", каза Кавани пред Goal.com.

"Обичам да играя футбол, без значение на какъв пост. Това е моята страст и кой знае къде ще играя в бъдеще. Човек никога не знае. Но докато съм на терена, аз съм готов да играя на всяка една позиция."

"Доста футболисти излязоха от Уругвай. за да достигнеш до върха, трябва да работиш здраво и също така да си надарен с талант. Това не се случва всеки ден. Мисля, че културата на нашата страна не помага на младите футболисти да постигнат целта си да станат професионалисти."

"Аз трябваше да напусна на 19 години и смятам, че това беше точният момент да дойда в Европа. Баща ми каза, че рискувам да загубя няколко години в развитието си, ако остана твърде дълго в Уругвай, защото тренировъчните методи в Европа са по-напреднали."

"Колкото повече време минава, толкова по-вероятно е да пропуснеш нещо в развитието си. Затова считам, че най-добрата възраст за един уругвайски футболист да заиграе в Европа е 18 или 19 години", добави Кавани.