Легендата на световния футбол Диего Марадона потвърди намерението си да участва в предстоящите президентски избори във ФИФА. Това каза той във видео, публикувано в El Pibe de Oro.

Постът ще стане вакантен, след като настоящият бос на световната футболна централа Сеп Блатер подаде оставка заради корупционния скандал, който разтърси организацията.

Кандидатурите за президент се приемат до 26 октомври, а изборите са насрочени за 26 февруари 2016 година.

"Никой не знае какво чувствам след смъртта на баща ми. Не съм депресиран. Не съм ядосан на аржентинците или на света. Просто нося тъгата на син, който е благодарен на своя баща и ще му бъде благодарен до края на живота си", заяви Марадона.

"Искам да кажа на всички, че няма да се пречупя. Аз съм силен и твърд и имам огромна подкрепа. Когато се върна, ще се върна за всичко. Ще се върна на работа, ще се върна в борбата за ФИФА и най-вече ще се върна при моето семейство, защото те страдат като мен. Не изпитвам реваншистки настроения. Искам да направя промени. Стига корупция, стига варварщина", добави Марадона.

В борбата за президентския пост на ФИФА се очаква да се включат и бразилецът Зико, президентът на Футболната асоциация на Либерия Муса Билити, принцът на Йордания Али бин Ал-Хусейн, почетният вицепрезидент на ФИФА и бивш президент на Корейската футболна асоциация Чон Монджун и президента на УЕФА Мишел Платини.