Четирикратният носител на Златната топка Лионел Меси за първи път коментира публично слуховете, че възнамерява да се откаже от националния отбор на Аржентина.

Голмайсторът на Барселона беше подложен на жестоки критики от местни медии след загубата от Чили с дузпи на финала на Копа Америка по-рано тази година.

От там тръгнаха слуховете, че звездата възнамерява да си вземе почивка от националния отбор, а през цялото време селекционерът на южноамериканците Херардо Мартино подкрепяше Меси.

"Никога не съм казвал, че няма да играя за националния отбор", каза Меси пред ESPN. "Медиите понякога наистина ме уморяват с тези неща, но съм свикнал. Сега имаме приятелски срещи и докато треньорът ми се обажда, ще се отзовавам", добави Меси.

Аржентина ще играе контроли с Боливия (4 септември) и Мексико (8 септември), като в тях Мартино няма да може да разчита на Анхел ди Мария, Хавиер Пасторе, Пабло Сабалета и Лукас Билия, които са контузени.

В срещите Меси ще се опита още да доближи до Габриел Батистута, който е най-добрият голмайстор на аржентинците за всички времена.

Асът на Барса в момента има 46 гола за националния отбор в 103 мача и изостава само с 10 попадения от бившия нападател.