Една от звездите на Аржентина Анхел ди Мария продължава да прави тестове, за да стане ясно има ли шансове да играе на финала в турнира Копа Америка в нощта на неделя срещу понеделник. В предишните два финала Ди Мария имаше лош късмет, за да бъде от губещата страна, но сега съперникът Чили вече веднъж е побеждаван- 2:1 в предварителната група.

"Всичко, което искам е да играя на финала. В предишните два на нашия отбор нямах този късмет и сега се надявам на повече шанс", заяви Ди Мария, който вкара първия гол за успеха с 2:1 над чилийците.

Ди Мария пропусна мача за титлата на Мондиал 2014, а година по-късно в предишното издание на Копа Америка беше принуден да излезе от терена още в 37-ата минута. В крайна сметка тогава Чили, които бяха и домакини, победиха след изпълнение на дузпи.

Сега обаче проблемът с неговия мускул остава, след като той се контузи в мача с Панама (5:0) и участието му беше почти изключено.

"Днес мога да кажа, че състоянието на Ди Мария е по-добро от това на Нико Гайтан, заяви селекционерът на гаучосите Херардо Мартино пред журналисти. Гайтан, който премина от Бенфика в Атлетико Мадрид за 25 милиона евро, игра ляво крило срещу Венецуела и има проблем с разтежение на мускула на прасеца. Със сигурност на финала няма да играе и Езекиел Лавеци, който беше ударен с лакът в главата при победата над САЩ на полуфинала.