Комисията по етика на Световната федерация по футбол (ФИФА) е започнала разследване на актуалния президент Джани Инфантино по подозрение, че е използвал средства на централата за лични нужди. Това съобщава вестник Франкфуртер Алгемайне Цайтунг, позовавайки се източник, запознат със ситуацията.

Твърди се, че предмет на разследване е частен полет на Инфантино за сметка на ФИФА. Става дума за финала на Шампионската лига на 29-и май в Милано, след което Инфантино и семейството му са отишли до Рим и после в Женева. Пътуването е носило частен характер, но във ФИФА нямат информация с какви средства е платено. Официални представители на федерацията са отказали да коментират казуса.

По-рано вестникът написа, че Инфантино е похарчил малко под 14 хиляди евро за нецелеви нужди като покупката на матраци за сън, тренажор, смокинг, цветя и футболни обувки. Също така има съмнения и за негови злоупотреби с автомобилите нa ФИФА.

Не за първи път името му се забърква в съмнения за машинации, посочва от своя страна Ди Велт. Това германско издание публикува информацията, че по заповед на Инфантино е бил унищожен протокол от заседанието на Съвета на ФИФА от 9-10 май. Според Етичния кодекс на ФИФА, за подобни нарушения актуалният президент може да бъде отстранен от дейност за 90 дни.