Европейските шампиони по футбол Португалия стартират квалификациите за Мондиал 2018 както и спечелиха Евро 2016- без Кристиано Роналдо.

31-годишният футболист на Реал (Мадрид) все още не е възстановен от травмата в коляното, която го извади от финала на Евро 2016 и няма да бъде част от състава за гостуването в Швейцария, обяви селекционерът Фернандо Сантош. Нападателят Бернардо Силва, който не игра във Франция заради травма, се завръща в групата заедно с Луис Нето и Андре Силва- нападател на Порто, който никога не е викан до момента.

"Отборите тъкмо започнаха мачовете си и това е един необичаен момент от сезона. Моят избор е на базата на представянето в последните срещи от Европейското първенство, като не са тук хората с медицински проблеми. Отборът не е затворен за нито един футболист. Така че имаме опции, които днес не са тука, обясни още треньорът.

Централният защитник-ветеран Рикардо Карвальо, който е без отбор, както и Виериня, не са повикани. На 1-и септември на Ещадио до Драгао европейските шампиони ще поритат с Гибралтар, а на 6-и следващия месец отиват в Базел срещу Швейцария.