Антони Марсиал трябва да покаже постоянство в играта си, ако иска да бъде част от националния отбор на Франция, категоричен е селекционерът на "петлите" Дидие Дешан в интервю за британските медии.

Крилото на Манчестър Юнайтед стартира силно в Англия след трансфера си от Монако, но все още не се е разписвал под ръководството на новия мениджър на "червените дяволи" Жозе Моуриньо.

"Антони започна рано сезона и играе в схема, която е тотално различна от нашата. Той има много сериозни качества, но трябва да покаже повече постоянство. Антони може да прави разликата между два дадени отбора, защото е бърз и здрав, а освен това е много силен както пред гола, така и в последния пас. Той обаче трябва да продължи да се развива и да задържи добра форма няколко месеца", каза Дешан.

Марсиал изигра три мача за Франция на европейското първенство по футбол, а според Дешан тогава си е проличала умората в краката на играча след твърде дългия сезон в английското първенство.

"Той игра много миналата година. Дори мога да кажа, че беше футболистът ни с най-много мачове зад гърба си преди европейско първенство. Точно заради това не беше в най-доброто си състояние, въпреки че притежава безспорни качества", добави 47-годишният Дешан, който включи Марсиал в групата на Франция за приятелския мач с Италия в Бари.