Бордо спечели с 2:0 срещу последния в класирането Бастия като домакин в мач от 34-ия кръг на френското футболно първенство.

С третия си пореден успех в Лига 1 възпитаниците на Жослен Гурвенек събраха 55 точки и се изкачиха на четвърто място в подреждането.

Гостите останаха на дъното с 28 точки и вече изостават на 5 от спасителната зона.

Привлеченият от Лил срещу 3 милиона евро през зимата сенегалски полузащитник Юнус Санкар беше в основата на успеха.

Бразилецът Малком откри резултата в 55-ата минута, когато засече от въздуха от ъгъла на малкото наказателно поле подаване на Санкар от ляво.

Сенегалецът направи 2:0 в 69-ата минута с глава след подаване на Никола Палоа, а четвърт час преди края Абдемхамид Ел Каутари от гостите беше отстранен от играч с втори жълт и червен картон за нарушение срещу Санкар.

Лориен продължи възходящото си представяне и се измъкна от зоната на изпадащите след разгромен успех с 5:1 над гостуващия Метц.

Момчетата на Бернар Казони вкараха четири безответни попадения след почивката и спечелиха за четвърти път в последните си пет мача в шампионата и с 34 точки вече заемат 16-ата позиция.

Джими Кабо направи силен мач за домакините. Той асистира за първите два гола на Микаел Сиани и Абдул-Маджеед Варис, а след това се разписа два пъти, за да направи резултата 4:1 в средата на втората част.

Бенжамен Муканджо оформи успеха в 78-ата минута.

За гостите, които са 15-и с 36 точки, почетното попадение реализира Шейк Диабате от дузпа след малко повече от половин час, с което изравни за 1:1.

Дижон записа важен успех в борбата си за оцеляване след 3:2 над гостуващия Анже.

Лоа Лиони се разписа два пъти и асистира за гола на Пиер Льо Мелу, а домакините взеха класически аванс от 3:0 и успяха да удържат победата след почивката, за да съберат 32 точки за 18-ото място.

Гостите от Анже допуснаха четвърто поредно поражение и с 39 точки са 14-и.
Каен записа седми пореден мач без победа след домакинско 0:2 срещу Нант и вече е 17-и с 33 точки.
Ясин Баму вкара два бързи гола през първото полувреме за гостите, които са осми с 45 точки.
Никола Дьо Превий също се разписа два пъти при успеха на Лил с 3:0 над гостуващия Гинган.
Тимът на Франк Паси прекъсна серия от две поредни загуби и с 40 точки вече е 12-и.
Гинган е девети с 44 точки.