В търсенето на нов национален селекционер на мъжкия отбор, местната футболна федерация и техническият директор Ханс ван Брьокелен са провели разговор с Хенк Тен Кате, съобщава телевизия RTL Belgie.

Според източници на медията, 62-годишният Тен Кате най-вероятно ще бъде утвърден в скоро време за национален треньор, тъй като преговорите са преминали много добре.


Вестник Де Телеграаф съобщава, че срещите между бившия вратар Ван Брьокелен и Тен Кате са били две от по четири часа всяка. В кариерата си той е водил Го Ахед, Спарта Ротердам, Витес (Арнхем), НАК Бреда, Аякс, бил е помощник-треньор в Барселона на Луис ван Гаал и в Челси на Аврам Грант, а за последно водеше Ал Джазира (ОАЕ).

"Не, няма да ви кажа никакви детайли, защото не е коректно. Аз съм заинтересован от поста, но сега просто трябва да изчакам тихичко дали федерацията ще се обърне отново към мене с последната си дума", обяви Тен Кате.

Кризата в холандския национален отбор се разрази след поражението от България с 0:2 в Световните квалификации, последвано от оставката на Дани Блинд.

В момента като временен треньор се води Фред Грим, който работи и с младежите, а в края на май и началото на юни са организирани две контроли, след които има и световна квалификация с Люксембург. На 31-и май с Мароко и на 4-и юни с Кот д'Ивоар са приятелските мачове, на 9-и е и официалната среща.

Според думи на Ханс ван Брьокелен, германският треньор Роджър Шмид - бивш наставник на Ред Бул Залцбург и Байер Леверкузен, също е бил търсен, но не проявил интерес.