Футболната федерация на Саудитска Арабия поднесе извинение за неуважителното отношение на футболистите от националния отбор на страната по време на едноминутно мълчание в памет на жертвите от терористичната атака в Лондон.

Неприятната ситуация се случи преди световната квалификация между Австралия и Саудитска Арабия в Аделаида, когато дикторът призова играчите и фенове да почетат паметта на жертвите от съботната атака в Лондон. Австралийците се подредиха в центъра на терена, докато играчите на Саудитска Арабия се разпръснаха в тяхната половина, а някои от тях продължиха да правят загрявката си преди мача.

"Играчите не са имали намерение да се отнесат неуважително към паметта на жертвите или към тъгата на техните семейства и приятели. Футболната федерация на Саудитска Арабия осъжда всякакви прояви на тероризъм и екстремизъм. Поднасяме съболезнования на семействата на жертвите и на народа на Обединеното кралство", се казва в изявлението на федерацията на Саудитска Арабия.

Австралия спечели мача с 3:2 и се изравни по точки на върха с Япония и Саудитска Арабия в квалификационна група Б на зона "Азия".