Радамел Фалкао реализира хеттрик при убедителната победа на шампиона Монако с 4:1 на терена на Дижон в среща от втория кръг на френското футболно първенство. Интересно е, че звездата Килиан Мбапе остана на пейката и това сериозно подсили слуховете, че е пред трансфер в ПСЖ. 

С успеха възпитаниците на Леонардо Жардим продължават с пълен актив от 6 точки, като изостават от лидера Олимпик Лион само с гол по-слаба голова разлика.

Фалкао откри резултата още в третата минута. След центриране от корнер от дясно към точката на дузпата Камил Глик засече с глава към далечната греда и непокритият колумбийски таран отблизо прати топката в мрежата.

Гостите удвоиха аванса си в 25-ата минута, когато след центриране на Жоао Моутиньо от ъглов удар Жемерсон направи 2:0 със задна ножица. Фалкао даде класически аванс на Монако в 37-ата минута с техничен удар от границата на пеналта.

Уесли Саид намали за домакините след страхотен извеждащ пас на Ромен Амалфитано две минути преди почивката, но надеждите на Дижон за нещо повече бързо бяха охладени с третия гол на Фалкао в 51-ата минута. Тома Льомар центрира от корнер от ляво и колумбиецът с глава оформи крайното 4:1 за Монако.

С втората си поредна загуба в Лига 1 за сезона Дижон се свлече на дъното без актив. С успеха Монако изравни рекорда на Бордо от 2009-а година от 14 поредни победи.