Напрежението в ПСЖ е нажежено до червено, въпреки че резултатите на отбора от началото на сезона са безупречни.

Причината за скандалите е кавгата между двамата основни голмайстори на "принцовете" – Единсон Кавани и Неймар. По време на победата с 2:0 над Олимпик Лион, те първо се сдърпаха кой да изпълнява фаул, а по-късно и дузпа. В крайна сметка зад бялата точка застана уругвайският стрелец, но пропусна.

Френската спортна библия L'Equipe се добра до интересни подробности относно конфликта. Според изданието, Кавани и Неймар са стигнали до бой в съблекалнята и са били разтървани от капитана Тиаго Силва и Маркиньос. В информацията се пише още, че уругваецът ще получи 1 милион евро за голмайсторския приз в края на сезона, заради което не искал да отстъпва дузпите на най-скъпия футболист на планетата. Със сигурност и банковата сметка на бразилската звезда ще се напълни сериозно при определен брой попадения, но L'Equipe не споменава конкретни цифри.

Самият Кавани отрече да има търкания с Неймар. "Призовавам феновете да не вярват на всичко, което се коментира. Мисля, че това са обичайни неща във футбола. От брат си разбрах, че се говори за конфликт между мен и Неймар. Няма такова нещо. Неймар отскоро е в клуба и се адаптира отлично", заяви Кавани.