Една от големите легенди на уругвайския футбол – Диего Форлан, отправи тежки критики към бразилските звезди на ПСЖ Неймар и Дани Алвеш.

Причината за това е скандала на кариоките с Единсон Кавани по време на победа с 2:0 над Олимпик Лион в мач от Лига 1. Тогава голмайсторът на "принцовете" от миналия сезон и най-скъпият футболист на планетата се сдърпаха кой да изпълнява фаул, като Дани Алвеш отне топката от ръцете на Кавани и я даде на добрия си приятел.

По-късно нападателите се спречкаха и за дузпа, която уругвайският национал изпусна. "Кавани е заслужил да бъде уважаван. Изпълнява наказателните удари от няколко години и редовно вкарва", заяви Форлан. "Неймар не би постъпил така с Лео Меси. Настояваше той да изпълнява и се държа като малко дете. Имаше конфликт между двамата, но това се случва във всички отбори. Само не ми е ясно поведението на Дани Алвеш. Отне топката от Кавани и я даде на Неймар. Действаше му като прислуга", добави Форлан.

След скандала се появиха информации, че през следващото лято ПСЖ може да продаде Кавани, като името му е свързвано с Челси, Ювентус, Милан, Наполи и др. отбори.