Индонезийски вратар почина след инцидент със съотборник по време на мач от местното първенство. Чойрул Худа, дългогодишен капитан и вратар на елитния отбор в страната Ламонган, известен още като Персела, е починал по време на мач в източната част на остров Ява.

Видеоматериалите показват как Худа се кара със съотборника си Рамон Родригес в 43-ата минута на мача от първенството на Го-Йек Травелока Лигата в Индонезия. Коляното на Родригес случайно се удря в гърдите на вратаря, уточнява пресаташето на клуба.

38-годишният вратар е загубил съзнание от сблъсъка и е изнесен на носилка от терена. Медиците на стадиона са опитали да го свестят, но това не се е случило, обяснява доктор Юдистиро Андри Нугрохо от спешната помощ, който е приел пациента.

След това Худа е откаран с линейка в болницата, където му поставили дефибрилатор и му е оказана кардиопулмонална реанимация, но състоянието му се влошило и смъртта му е обявена малко по-късно.

"Нямаше как да възстановим жизнените му функции. Органите му просто отказаха, се казва в съобщението на болницата.

Съотборниците му отишли в болницата веднага след края на мача, който спечелили с 2:0 срещу Семен Паданг, но им била съобщена тъжната новина. Привържениците на отбора пък обградиха къщата му със
свещи.