Аржентинската мегазвезда Лионел Меси пристигна първи в Москва за контролната среща на националния отбор срещу Русия, който ще се играе на 11-и ноември на стадион Лужники в Москва. Меси пристигна в руската столица заедно със своя съотборник в Барселона и близък приятел Хавиер Масчерано. Двамата се настаниха в запазения за Аржентина хотел и веднага седнаха във фоайето с телефони в ръце.

Аржентинците се събират направо в Москва за мача, тъй като по-голямата част от тях играят в различни европейски отбори. Днес към Меси и Масчерано трябва да се присъединят Серхио Агуеро и Николас Отаменди (Манчестър Сити), както и играещите в руското първенство Матиас Краневитер, Емилиано Ригони, Леандро Паредес, Емануел Мамана - всички футболисти на Зенит (Санкт Петербург). Във вторник ще пристигне пък Анхел ди Мария от Пари Сен Жермен. Късно във вторник срещу сряда през нощта към тима ще се присъединят и четиримата играчи, които се състезават в аржентинското първенство: Фернандо Белуши (Сан Лоренсо), Енцо Перес (Ривър Плейт) и Дарио Бенедето и Кристиан Павон от Бока Хуниорс.

Аржентина ще има още един мач на руска територия. На 14-и ноември в Краснодар те ще се изправят срещу Нигерия. През 2014-а година усилията на Меси стигнаха за 2-о място на Мондиал 2014, но пък той взе наградата за най-добър футболист.