Бившата футболна националка на САЩ – Хоуп Соло, обвини дългогодишния президент на ФИФА Сеп Блатер в сексуално посегателство.

Според нея, това се е случило преди няколко години на церемония по връчване на Златната топка. Тогава тя излезе на сцената, за да обяви победителя за най-добра футболистка и Блатев я е хванал за задните части.

Галерия


36-годишната жена публикува и изявление в своя "Инстаграм" профил. Ето какво написа тя:

"През последните дни размишлявах за всички неудобни ситуации, които аз и/или мои съотборнички сме изпитали през годините от треньори, лекари, шефове и дори съотборнички. От неуместните коментари, От непристойните коментари, домогванията и дори сграбчването за задните части от треньори и директори, дори от приказките на пресаташетата за гърдите на футболистките и се стигне до физическото насилие, сексуалното посегателство - това е широко разпространено в спорта. Винаги съм смятала, че мога да се предпазя от такива ситуации, но трябва да има последствия за виновните. Трябва да има промяна. Мълчанието няма да промени света. #MeToo".

#MeToo в момента е най-нашумелият таг сред потребителките на социалната мрежа, които признават, че в даден момент от живота си са станали жертва на сексуално насилие, но до този момент не са имали куража да си признаят за случилото се. Скандалите завладяха сферата на спорта и "Холивуд", а изглежда сега застигат и футбола.