Бившият защитник на националния отбор и последният български футболист, който е вкарвал гол на Англия, Георги Марков, си пожела пред "7 дни спорт" вече да не бъде известен с това, че е последният.

Той показа поредната доза оптимизъм, която се носи в спортните ни среди и сподели, че според него не е невъзможност нашите "лъвове" да стигнат дори и до победа. Правили са го преди, могат и сега.

"В момента англичаните не са някаква невероятна футболна сила. Имат проблеми и със състава, което ме кара да бъда оптимист за двубоя на "Уембли". Според мен именно това е единственото им предимство - че са домакини."

"Шансовете на България са добри не само за равенство, но и за победа. Всичко се случва във футбола и трябва да вярваме. Не веднъж сме изненадвали неприятно именити отбори. Хубаво е, че имаме футболисти като Мартин Петров и Стилиян Петров, които играят във Висшата лига и познават отлично играта на англичаните."

"Това ще бъде първи сериозен мач без Димитър Бербатов и смятам, че той ще липсва много. Все пак вече е взел своето решение да се откаже от националния. Не може да го държим насила. Важното е момчетата да започнат спокойно и да действат много концентрирано. Да чакат своя шанс, защото съм сигурен, че той ще дойде."

"Искрено им желая успех и ще стискам палци в петък вече да не съм последният българин, който е вкарал гол на Англия."