Президентът на БФС Боби Михайлов няма абсолютно никакво намерение да напуска поста си.

След като националният ни отбор загуби с 0:4 първия си мач от квалификационния цикъл за Евро 2012, бившия селекционер на България Пламен Марков призова Боби да освободи ръководството на родния футбол от присъствието си.

"Да дам оставка ли? На кого да я дам? На Пламен Марков ли? Той какъв е? Какъв е изобщо, за да ми я иска? Пламен Марков каквото е могъл, е дал на българския футбол. Но това е в минало време. Да не забравяме, че и той има своя принос да сме на това положение", коментира Михайлов пред "24 часа".

"Не може да разграничават отбора на този или отбора на онзи. Независимо кой е селекционер, това винаги си е един и същи отбор - отборът на България. Не виждам изобщо смисъл да се обяснявам на Пламен Марков за някакви оставки. Изобщо не ми минават на ум такива неща, предпочитам да се ангажирам с работа".

"Какво общо има президентът на БФС с конкретния резултат от даден мач. Работата на президента е да подсигури най-добрите условия на футболистите, за да имат заобикалящ ги комфорт и спокойствие. Работата на президента изобщо не е на терена. Аз смея да твърдя, че моята работа си я върша професионално", смята Михайлов.