Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира последните събития в националния отбор.

"От години ви разправям, че тези футболисти са ментета. Нека ми се сърдят! Генерална промяна трябва - не за днес и утре, а за далечното бъдеще", заяви Лечков.

"Толкова ме е яд, че няма как да го изразя! Какво им липсва на тези футболисти? От какво могат да се оплачат? Хотели, самолети, повиквателни, условия... Като ръководство сме им осигурили всичко! И насреща - нищо! С тези футболисти националният няма да прокопса."

"Защо не играят без пари, а обсъждат премии? И ние играехме за премии, но мачкахме... Трябва да изграждаме наши футболисти. Млади. Да ги учим и възпитаваме. Да строим стадиони, бази".

"Вижте - с младите Франция загуби един мач, но веднага след това спечели втория... И забравяме, че футболът не започва и не свършва с нас".

"Нашето поколение докара 30-40 милиона долара във футболния съюз, опукани до шушка от Батето и Каката, а сега ние трябва да им вадим кестените от огъня".


Лечков приема и одобрява оставката на селекционера Станимир Стоилов. "Дали сме пълната власт на треньора и той поема отговорността, като си подава оставката".

"Моето лично мнение, подчертавам го дебело, е, че следващият треньор трябва да е българин от типа на Любо Пенев или Краси Балъков", добави Лече.