Ръководството на ЦСКА официално поиска извънреден конгрес и смяна на цялото ръководство на БФС.

"Време е за промяна в българския футбол. Решението ни не е емоционално и продиктувано от мача с Литекс. Видно е, че българският футбол не върви нито на национално, нито на клубно ниво. Това е така заради видимата от всички корупция, която ощетява едни отбори за сметка на други", заяви президентът на ЦСКА Димитър Борисов пред Спортал късно снощи.

Бизнесменът не изгледа мача с Литекс, който завърши 1:1, тъй като е в Мадрид по покана на президента на Реал Флорентино Перес.

"През последната година ЦСКА е ощетяван перманентно във възлови срещи от шампионата. В същото положение са и други клубове, които не командват във футболния съюз. На национално ниво е същото - шуробаджанащината е навсякъде".

"ЦСКА няма да търпи повече хора от Изпълкома да се гаврят с клуба и да си назначават съдии. Не може определени собственици в Изпълкома на БФС да бутат по скандален начин своите отбори за сметка да останалите. Очакваме подкрепа и от останалите клубове, чувстващи, че е нужна промяна в българския футбол, която да започне от БФС".