Драмите около Божинов не са голяма мъка за умиране, заяви пресаташето на БФС Павел Колев. Нападателят бе извикан за мачовете с Уелс и С. Арабия, но после Лотар Матеус се отказа от услугите му. Божинов се закани, че занапред може и да не играе пак за България.

"Когато един човек говори под влиянието на емоции, греши. Божинов ще съжалява за думите си след няколко дни", заяви говорителят на БФС пред БНТ1.

Колев добави, че тъй като нападателят на Парма има едва няколко попадения за България, отсъствието му няма да се усети много. "Божинов не е "головата машина", за която да съжаляваме, че няма да бъде в Уелс", каза той.

Колев обясни, че Валери получил повиквателна за двата мача, защото поканите били изпратени в последния ден от срока за "чужденците", който съвпаднал с първия работен ден на Матеус. А след това германецът преценил, че нападателят бил далеч от най-добрата си форма.

Валери Божинов пък може да бъде наказан, след като снощи счупи носа на защитника Лука Антонини (Милан) при домакинската загуба на Парма с 0:1 от Серия А в събота. Малко след като влезе в игра в 66-ата мин, българският национал удари с лявата си ръка съперника в лицето.

Левият бек на Милан се строполи на терена и бе изнесен на носилка. Реферът Даниеле Орсато прецени, че Божинов не играл умишлено и му спести картон. Тв повторенията обаче показаха, че ръката на нашия е доста по-високо от обичайното.

Подобни действия не са присъщи на българина, но много вероятно на емоциите му е повлияло решението на селекционера Лотар Матеус да не го повика в състава за европейската квалификация срещу Уелс на 8 октомври в Кардиф.