Желанието на клубовете за генерална промяна ще е решаващо при утрешните избори за нов президент на Професионалната футболна лига. Валентин Михов оваканти поста преди няколко месеца, а временно ПФЛ беше водена от Константин Баждеков.

За едно от ключовите места в управлението на футбола ни ще се борят трима души: Стефан Капралов, бивш изпълнителен директор на БФС, Петър Величков, директор в ОМВ и член на Дисциплинарната комисия, и президентът на Локомотив (Сф) Николай Гигов.

Последният дълго време не искаше да внесе кандидатурата си, но накрая все пак това стана факт. Закъснялата и разколебана позиция на Гигов вероятно няма да му донесе успех сред избирателите.

Освен това има сериозни брожения срещу Изпълкома сред големите отбори, които нямат представители вътре. Както е известно, Николай Гигов участва в Изпълнителния комитет. Запознати не изключват и вариант, в който босът на Локо да си даде самоотвод.  


Избирателите са масово против неизвестния във футболните среди Петър Величков. Още повече че някои от тях са били навивани лично от Иван Вуцов да подкрепят бизнесмена. Сивия Кардинал предизвикал точно обратната реакция сред избирателите.

За Величков се обяви публично и бившият шеф на ПФЛ Валентин Михов. Това също води до сериозно брожение, тъй като клубовете се съмняват, че това е опит за предаване на палката, а не за честни избори.

Неслучайно сондажите сочат най-сериозна подкрепа за Стефан Капралов. Запознати твърдят, че зад него са както големи клубове като ЦСКА, Локомотив (Пд), Миньор, Монтана, така и най-бедните отбори от "Б" група.

Последните се чувстват силно ощетени, тъй като никой не обръща и грам внимание на проблемите им. А те са повече от сериозни, тъй като споменатите отбори са на ръба на оцеляването.

Мнението им ще бъде чуто утре в 11,00 ч, когато започва заседанието на Профилигата. В него участват представители на всички клубове от "А" и двете "Б" групи. Точките в дневния ред са три, най-важната е именно изборът на нов президент. Печели кандидатът, спечелил 50% плюс 1 гласа.