България излиза днес за задължителна победа срещу Уелс в европейска квалификация за първенството в Полша и Украйна през 2012 г. Срещата е на стадион "Кардиф Сити" от 21.30 ч. и ще се предава пряко по БНТ1 и Gol.bg.

"Лъвовете" ни се нуждаят само и единствено от трите точки, след загубите от Англия с 0:4 на "Уембли" и от Черна гора с 0:1 на "Васил Левски".

"Драконите" също не са в оптималната си форма, след като започнаха със загуба при визитата си на черногорците.

И двата състава са с нови национални селекционери. Лотар Матеус замени Станимир Стоилов, докато Брайън Флин измести Джон Тошак начело на "драконите".


Матеус ще направи промени в стартивия си състав от този, който започваше при Мъри Стоилов. Лотар ще заложи на вратата на Николай Михайлов. Карето в защита ще бъде Николай Бодуров, Вальо Илиев, Иван Иванов и Петър Занев.

В средата на терена ще действат Стилиян Петров, Благой Георгиев, Мартин Петров и Георги Пеев. За голове ще се разчита на Ивелин Попов и Димитър Макриев.

Проблемите на "лъвовете" идват основно от защитата, където се допускат елементарни грешки, Михайлов също е несигурен на вратата.

Стенли разочарова срещу Англия и Черна гора, когато рядко захранваше с пасове колегите си в нападение и сега всички се надяваме да видим повече български атаки и голове в мрежата на "драконите".

Проблеми имаме и в атака, където след отказването на Бербатов няма кой да бележи. Общо взето и в трите линии сме на дъното, но дано Матеус извади някой жокер от ръкава си.

Наставникът на Уелс Брайън Флин също има кадрови проблеми с контузени играчи. Звездата на "драконите" Крейг Белъми няма да може да вземе участие, а впоследствие поради травми отпаднаха още Ърншоу, Сток, Еърдли и Евънс.

Силата на Уелс са физическите единоборства и колективната игра, но домакините също имат ужасяващи проблеми в защита.


Екипът на Gol.bg пожелава успех на родните ни национали и първа победа в евроквалификациите.