Даниел Боримиров е сред основните варианти за нов помощник на Лотар Матеус, след като стана ясно, че германецът не може да се сработи с Михаил Мадански, който не говори нито немски, нито английски.

Според "24 часа", доста вероятно е самият Матеус да предложи Борето на Борислав Михайлов. Шефът на БФС пък добре се познава с бившия спортен директор на Левски, с когото бяха съотборници в националния тим през легендарното лято на 1994 година.

"Имам идея за бъдещия ми екип. Но първо ще говоря с президента на футболния съюз", сподели Матеус и допълни: "През последните десет дни бях изцяло концентриран върху изявите на националния отбор. Сега ще имам повече време за всички неща, които трябва да подредя."

"В дните досега имаше и добри, и лоши неща. Ще изслушам и мнението на треньорите. Ще си кажа и своето. Но трябва да работим заедно с федерацията и да вземаме заедно решенията. Затова и ще обсъдя идеите си с президента", категоричен бе Матеус.

Той дори поканил Боримиров да пътува с отбора за Турция, където играхме със Саудитска Арабия. Дани обаче го нямаше в Истанбул.
 
"Имахме вечеря с Лотар, но това не значи нищо", каза Боримиров. "На срещата ни бяха и Цанко Цветанов, и Мишо Мадански. Говорихме си за футбола у нас. Все пак сме приятели с Матеус. И да има идея да ставам помощник, аз не знам за нея. За да стане факт, трябва да ме потърсят и аз да си кажа мнението", обясни бившият халф, работил за последно като директор в "Левски".
 
"Един приятел ми се обади и ми каза, че съм направил трансфера на сезона с привличането на Матеус", радваше се Михайлов след 2:0 над арабите. "Вижда се, че Лотар гори в мачовете", добави той относно неспирните крясъци на немеца от пейката с резервите.