Калиакра и Черноморец си врътнаха 1:1 в Каварна и си поделиха по точка. Така "акулите" продължават да са без загуба в "А" група и се изкачиха на второ място в класирането, само на две точки от Левски.

Сините обаче имат мач по-малко. В понеделник е дербито на този кръг Литекс - Левски. Головете в Каварна вкараха Кичуков за домакините и Койта за бургазлии.


Черноморец започна атакуващо мача и можеше да вкара още в началото, но удар на Дос Сантош мина над гредата на Господинов. Отговорът на Калиакра бе тупалка на Четин Садула, но топката профуча в аут  също пробва изстрел, но не намира рамките на вратата.

Постепенно домакините живнаха, изнесоха играта в половината на бургазлии и закономерно вкараха.

В 17-ата минута капитанът на каварненци Кичуков центрира от пряк свободен удар, топката премина през дузина играчи и на двата отбора, след което се заби в левия ъгъл на Борез за 1:0.

Малко по-късно Фернандес центрира остро отдясно в наказателното поле на Калиакра, Господинов не се намеси убедително, но футболист на гостите не успя да отправи удар.


Второто полувреме започна с положение за домакините. Садула проби по дясното крило, залъга защитата на гостите и центрира в наказателното поле, но там Борел без проблеми улови топката.

В 53-ата минута двата отбора се хванаха за гушите. Педриня влезе грубо на Кичуков, което предизвика меле в центъра на терена, но страстите бързо се охладиха. Черноморец можеше да изравни малко по-късно, но удар на Фернандес бе спасен отлично от Господинов.

"Акулите" хвърлиха всички сили в атака и заслужено стигнаха до изравняването в 79-ата минута. Тогава Койта се възползва от неразчетено излизане на Господинов и с глава опъна мрежата на домакините за 1:1.

До края на мача момчетата на Краси Балъков се опитаха да стигнат и до победата, но така и не успяха да вкарат втори гол и да вземат трите точки.

Така Черноморец взе една точка от този мач и се изкачи на второто място в класирането. Калиакра пък продължава да е в опасна близост до зоната на изпадащите отбори.