Кметът на Сливен и президент на футболния клуб Йордан Лечков заяви, че няма да спира нито един свой футболист, който иска да напусне. Очаква се много играчи да се махнат от Сливен и дори да съдят клуба за неизплатени заплати.

"Прав път на всички. Няма да спираме никой. Преди време напусна една голяма група. Да ги виждате да играят някъде сега? Който си намери нов отбор, да отива. Имаме момчета в школата. Възпитаваме ги и дано един ден намерим заслуженото място в средата на таблицата", каза Лечков.

Преди началото на сезона клубът бе напуснат от доста играчи. Въпреки това Сливен изгради отбор от млади футболисти, юноши на клуба. Детската градина на Лечков бе на крачка от сензация в турнира за Купата на България.

Сливналии водеха на ЦСКА с 1:0 до 56-ата минута, но червените успяха да обърнат мача. Купеният за 120 лв. от Козлодуй Милен Василев дори успя да развинти национала Павел Виданов и да простреля Здравко Чавдаров за 1:0.

Проблем с Лечков и Сливен имаше Илия Илиев, който не можа да играе 6 месеца заради разправии по съдилища и комисии. Все пак Илиев получи права да играе в Славия.