Нападателят Атанас Курдов поиска виртуална прошка от Ботев (Пловдив), от който избяга, за да подпише с Лудогорец (Разград).

Футболистът, който мина през школата на Байер (Леверкузен), написа на стената в личния си профил във Фейсбук "Ima Greshka, Ima i Proshka", видя Gol.bg.

С тази фраза Курдов явно се надява да получи опрощение от "канарчетата", за да го приютят отново край Бирената фабрика в Пловдив, откъдето хукна с мръсна газ при предложението от 100 хиляди лева на ръка от разградския тим.

Както вчера стана ясно, нападателят заяви, че не иска да играе в Разград, тъй като атмосферата в съблекалнята не му харесва. Всички футболисти на Лудогорец го гледали на кръв.

Същевременно нападателят излезе и с официална декларация към феновете на Ботев. Ето я и нея:


"Ситуацията около мен е много сложна, защото огромното ми желание в момента е да се върна в Ботев, но имам професионален договор от Лудогорец и всичко зависи от тях. Надявам се да разберат моето желание, че от сърце бих играл само за Ботев.

По повод излезлите напоследък информации в пресата, с които накърнявам доста хора са абсолютно неверни и гарантирам, че голяма част от тях не отговарят на истината. Изписаха се доста небивалици. Моята гледна точка и позиция е следната:

Със сигурност допуснах грешка, като напуснах Ботев по този начин. Имаше и фактори, които допринесоха за тази грешка, като забавилата се среща с хората, които за в бъдеще ще управляват отбора. Колкото повече наближаваше подготовката, толкова повече се изнервях за своето бъдеще и в един момент явно не прецених правилно ситуацията и взех решението да премина в Лудогорец.

Допуснах това грешно решение, повлиян повече от емоциите, но както се случва в живота, оценяваш нещо, едва когато го загубиш.

Стоя зад думите си, че феновете на Ботев са най-великите в България, винаги съм играл за тях и един ден ако облека отново жълто-черната фланелка, ще докажа тези си думи с моята игра на терена, с много голове и раздаване. Адски тежко се почувствах, когато видях какво е излязло от мое име по адрес на хората, които ставаха на крака, аплодираха ме и скандираха името ми. Абсурдни са твърденията, че съм изнудвал Ботев за пари, никога не съм играл в Ботев заради парите.

На този етап не знам дали ще се върна в Ботев, което е искреното ми желание, но ако това се случи, обещавам, че ако един ден напусна клуба, ще е през парадния вход, а не както се получи сега.

Ботев завинаги остава в моето сърце и се надявам, че в най-скоро време ще имам възможност отново да играя с жълто-черната фланелка и отново, заедно с феновете и ръководството, ще изживеем незабравими мигове.

Завинаги един от вас, Наско Курдов