"Лъвовете" на България излизат днес в контрола срещу Естония. Проверката ще се играе на стадион "Мардан Анталияспор Стейдиъм" в Анталия (Турция), построен от собствениците на едноименния шикозен курорт.

Съоръжението е било вдигнато само за 14 месеца, като на него са се провели мачове от европейското за юноши до 17 години преди две години.

Там в момента играе срещите си Анталияспор, защото клубният стадион е в ремонт. Контролата е от 21.00 ч. и ще се предава пряко по "Gol.bg".


Селекционерът на България Лотар Матеус няма проблеми около окомплектоването на състава си. На вратата на "лъвовете" е сигурен Николай Михайлов, който прави отличен сезон за Твенте.

Карето в защитата на българите ще бъде Станислав Манолев, Станислав Ангелов, Иван Иванов и Петър Занев, като "Пелето" и "Русия" ще действат в центъра.

В средата на терена ще бъдат капитанът Стилиян Петров и Чавдар Янков, по крилата ще атакуват Георги Пеев и Благой Георгиев, а на голове ще се разчита на Ивелин Попов и Димитър Макриев.

Настроението в щаба на "лъвовете" е приповдигнато, тъй като това е първа проверка за годината и всички в тима се надяват да запишем победа, преди решителната евроквалификация с Швейцария.


Това ще е мач №100 на Стилиян Петров с националната фланелка и от БФС обявиха, че са му подготвили специален подарък. Единственият българин с повече мачове от Стенли в националния отбор е настоящият президент на БФС Борислав Михайлов, който има 102 двубоя.

Контролата ще бъде специална и с още нещо. "Лъвовете" за първи път ще бъдат облечени с екипи "Каппа". Специално за проверката с Естония от "Каппа" произведоха лимитирана бройка екипи и анцузи, които са само за двубоя в Турция.

Естонците също ще излязат с най-добрите си играчи и ще търсят минимум равенството. Това поне обявиха от щаба на съперниците ни часове преди срещата.

Дано "лъвовете" започнат успешно футболната си година и ни зарадват с победа.