Берое удари с 2:1 Славия пред 5 000 зрители на стадиона под аязмото и се изкачи на седмо място в класирането.

Срещата на стадиона под аязмото бе истинско зрелище - красив футбол, мъжки единоборства, красиви отигравания, три гола, дузина положения, драма и в крайна сметка заслужена победа за Берое.

Домакините поведоха пред първото полувреме чрез Тодор Христов, контролираха играта почти през цялата среща, но напарвиха невероятни пропуска и бяха наказани с изравнителен гол на Илия Илиев в 84-ата минута.

Все пак правдата възтържествува и "зелените" взеха мача с гол на Влади Ямуков две минути преди края.


Срещата започна с атаки и към двете врати. Още във втората минута отбраната на Берое сгреши, но Николай Божов не се възползва и изпусна да вкара. Малко по-късно Тодор Христов проби отляво, нахлу в наказателното поле, но стреля покрай гредата в аут.

Старозагорци продължиха да натискат и до края на полувремето доминираха на терена. В 16-ата минута Пепи Димитров намери хитро Тодор Христов, който надбяга защитата на Славия, последва шут, но топката се оплете от външната част на мрежата.

Това бяха силните минути на домакините и те заслужено поведоха в резултата. В 32-ата минута Диян Генчев изведе страхотно Тодор Христов, който навлезе в наказателното поле на Славия и технично вкара за 1:0. Старозагорци можеха да мушнат и второ попадение, но Влади Златинов стреля в аут.


Второто полувреме започна със страхотно положение за Берое. Златинов бе изведен зад защитата на Славия, но не успя да преодолее Кунчев, като стреля в тялото му, вместо в мрежата на гостите.

Последва и удар на Симеон Мечев, но над напречната греда. Треньорът на Славия Емил Велев-Кокала се опита да промени безличната игра на отбора си с бързи смени, но Берое продължи да доминира и да не дава никакъв шанс на противника.

"Зелените" пропускаха положение след положение и това им изигра лоша шега. В 84-ата минута домакините бяха наказани за многобройните си изцепки пред вратата на Славия с уникално изпълнение на Илия Илиев.

Халфът заби топката в горния ляв ъгъл на Скорчев и изравни - 1:1. Берое обаче се вдигна, хвърли всичко в атака и заслужено стигна до победата.

В 88-ата минута Владислав Ямуков се оказа най-съобразителен след едно меле в наказателното поле на гостите и с мощен шут заби топката в мрежата - 2:1.

Така домакините взеха заслужена победа, с която се изкачиха на седмо място в класирането с 29 точки, Славия пък продължава да затъва и вече е на 9 позиция с 26 точки.

Берое - Славия 2:1

Голмайстори:
1:0 Тодор Христов (32)
1:1 Илия Илиев (84)
2:1 Владислав Ямуков (88.)

Берое: 33. Скорчев 27. Ямуков 23. Томаш 24. Бачев 28. Пенев 16. Велев 10. Генчев 88. Димитров 6. Мечев 21. Христов 19. Златинов

Славия: 1. Кунчев 18. Филипов 35. Молдованов 22. Генев 21. Дяков 33. Баяно 7. Илиев 77. Пеев 10. Юруков 9. Христов 17. Божов