Акционерът в Пирин Петър Байкушев скочи срещу управлението на мажоритарния собственик на благоевградския клуб Емил Наков.

"Явно този човек си има някакви стратегии и планове, но сред тях не е да прави футбол. Вместо да стяга отбора, той се занимава с протести, циркове, бойкоти и не знам още какво. Явно е, че прикрива недостатъци".

"Защото вместо за футбол мисли за политика, шоу и други неща. Пирин винаги е бил познат с играчите си, а не с протестите си. А в момента нещата, свързани пряко с играта, са под всякаква критика".

Най-нормалното нещо е, като не можеш да правиш футбол, да го кажеш и да оставиш тази работа на друг. За жалост нещата в клуба не вървят добре", сопна се Байкушев.

Той допълни, че никога не би сближил позициите си с Наков и двамата заедно няма да управляват клуба.

"Как така да се сдобрим? Ще ви задам един въпрос - можете ли да обичате силно няколко български клуба едновременно? Наков се кълнеше във вярност на Локомотив Пловдив. След два успешни опита за продажба на този клуб се върна в Кюстендил и искаше да помага там".

"А сега обича и Пирин. От кой отбор е? Нормално ли е това? Само че трябва да знае, че Благоевград не е Пловдив", заяви Байкушев. И намекна, че зад Наков стои бившият му партньор в клуба Николай Галчев.

"Когато ние си оправяхме стадиона и домакинствахме в Кюстендил през миналия сезон, Наков на всеки мач идваше и ми се молеше да го направя директор при нас. Николай Галчев тогава въобще не го познаваше".

"Но явно си е водил записки. И в един момент Наков не само че стана шеф, а един ден осъмна и като мажоритарен собственик. Как става това?", завърши Байкушев.