Премиерът на България Бойко Борисов обяви, че стадион "Локомотив" в столичния квартал „Надежда” най-вероятно ще бъде съборен, а на негово място предстои изграждането на нов национален стадион, отговарящ на всички изисквания на спортните централи.

"Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. И ако футболистите знаят, че нямат шанс да играят пред своя публика, то и мечтите им ще бъдат такива", заяви Борисов.

"Мислим за варианта в "Надежда", дори за нов стадион на мястото на стадион "Локомотив". На 23 юли ще ви поканя на откриването на новата спортна зала".

"Трябва да строим метро, зали, стадиони, южни дъги. Ще започнем строеж на нов стадион в София, защото нямаме стадион, който да отговаря на изискванията".

"Представете си, че ни дадат европейско първенство или друга спортна проява, а ние нямаме къде да я проведем. Затова в кв. „Надежда” при метростанцията ще направим нов стадион”, допълни Борисов.

"Проблемите на „Васил Левски” за Столична община идват от футболните мачове. Всяка седмица ние затваряме по средно 7–8 часа центъра на града и особено в петък, когато се играят мачове, става ад", завърши премиерът.

Той отбеляза, че "по изискване на европейска, световна и каква ли не федерация, от 2012 година Националният стадион трябва да е закрит на 80 %, а ако не е – не могат да се играят мачове там".