Треньорът на Локомотив (Пд) Неделчо Матушев определи група от 19 футболисти за днешния сблъсък срещу Славия. В нея не е Патрик Огунсото. Сред играчите обаче е Базил де Карвальо.

На Лаута до последно се надяваха той да получи права от БФС и да може да играе срещу белите. След дълго заседание спортно-техническата комисия към футболната централа обаче отложи решението по казуса за идния вторник.

Така Карвальо ще може да направи повторен дебют с екипа на черно-белите в четвъртфинала за Купата на България срещу Пирин на 6 април. „Ако получи права, ще разчитам на него срещу Славия", отсече Матушев.

"Белите са силен и непредвидим отбор, имат силно нападение. Не трябва да се заблуждаваме от двете им загуби. Очаквам труден двубой, като ние нямаме друга алтернатива освен победата.”


От групата отпадна Огунсото. Вероятната причина е, че нигерийският нападател, който беше обявен за Гара Дембеле №2, е далеч от най-добрата си форма.

Сред избраниците на Матушев се завърнаха младият голаджия Рангел Абушев, който беше счупил ръка през декември, и възстановеният от травмата си Валери Георгиев, който също не е играл през пролетта.

Последното занимание на Лаута изгледа и собственикът на клуба Коко Динев.
Двамата сърби, които пристигнаха тази седмица в Локомотив (Пд), няма да са на пейката срещу Славия.

Новият спортно-технически директор на клуба Бранко Милованович и новото попълнение в треньорския щаб Саша Николич все още нямат работни визи, което не им разрешава да са резервната скамейка.

Очаква се двамата да седят на трибуните на "Лаута". В Локо се надяват за следващия мач от първенството документите на двамата да са уредени и те да си бъдат на скамейката заедно с останалата част от треньорския екип.

Крилото на Славия Радослав Димитров се връща на терена след наказание. Очаква се днес срещу Локо (Пд) Меси да излезе титуляр на Лаута.

В предишния кръг Локо загуби с 0:1 от шампиона Литекс в Ловеч, а Славия се издъни 1:1 вкъщи с Пирин.