Лечков е замислил нова далавера със Сливен, обяви агенция "Блиц". Изпадането в "Б" група му дошло дюшеш за целта. Вицепрезидентът на БФС смята да се спаси от дълговете, които натрупа отбора, като обяви фалит.

Това щяло да му помогне да започне на чисто. На мястото на Сливен той щял да създаде нов клуб - "Хаджи Димитър", който ще се състезава в аматьорските групи.

Лечков бил обявил на играчите, че са свободни да си търсят нови отбори. В новия клуб той щял да налага юноши и се надява да повтори схемата, която го доведе до елита преди 2 години.  


В същото време Върховният касационен съд определи делото срещу Йордан Лечков да се изпрати на Окръжния съд в Ямбол, съобщиха от ВКС.

Кметът на града е обвинен, че в периода август 2008 г. - февруари 2010 г., в качеството си на длъжностно лице, е нарушил служебните си задължения, визирани в чл. 14, ал. 2, от Закона за общинската собственост, и чл. 16 от Наредба за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.


Бившият национал е предоставил недвижим имот - частна общинска собственост - бивш казармен район, за ползване от местните фирми ДЗЗД "Хидросистеми", "Булгейт" ЕООД, "Еко Бул Агро" ЕООД и "Консорциум ЛТБ - България ХГ" ООД, без да направи публичен търг или публично оповестен конкурс за сключване на договор за наем, с цел да набави на посочените дружества облага, и от това са настъпили немаловажни вредни последици за общината в размер на 671 368,80 лева.