"Булсатком" може да вземе още един дял от футбола в българския ефир. По каналите на оператора "ТВ+" и "Филм+" вероятно ще вървят мачове от “Б” група и турнира за Купата на България през новия сезон.

Преговорите още не са завършени, но почти сигурно най-силният играч на футболно-телевизионния пазар напоследък ще прибави двубоите към пакета си.

Каналите са достъпни само за абонати на “Булсатком” и по тях текат испанското и италианското първенство, както и много европейски квалификации, турнири за купи. Изобщо програмата е пълна с футбол, пише "Труд".

Планът включва излъчване на два мача от всеки кръг във втора дивизия, както и мащабно отразяване на турнира за Купата.

През миналия сезон тв каналът “Ринг” опита с предаване на двубои от “Б” група, като дори избра нетрадиционно ранен час (11 ч преди обед) за телевизионните мачове.


Така, куриозно, може да се стигне до ситуация, в която имаме яснота за излъчване на срещи от втората по сила лига у нас, но не и на елитната. Защото до момента единствената оферта и актуален вариант за излъчване на “А” група се появи и името на канала Би Би Ти.

Идеята е телевизията да се включи в предаването заедно с комбинацията от БНТ и ТВ 7, която вече е одобрена от клубовете. Към тяхната оферта е приложена и банкова гаранция за 6 млн. лева.


Но за да се стигне до договор между футбола и тези медии, е необходимо да се изчака и одобри или отхвърли оферта на Би Ти Ви.

Притежателят на правата досега има право на първо предложение за нов контракт. Засега такова липсва и БФС, клубовете и посредникът по тв преговорите фирмата SV-RSA са в патова ситация.


Продължава неяснотата и кой ще покаже финала за Суперкупата в събота. Ако дотогава има договор с медия за излъчване на сезона в “А” група, притежателят на правата за него ще получи и двубоя ЦСКА - Литекс в Бургас. Изникна и казус дали мачът не е част от миналия сезон, което го праща в ефира на Би Ти Ви.