Селекционерът на националния отбор Лотар Матеус не скри, че е притеснен от жребия за Мондиал 2014 в Бразилия, според който трикольорите ни попаднаха в Група B и ще мерят сили с Армения, Малта, Чехия, Дания и Италия.

Немският специалист призна, че за България ще е много трудно да се пребори за продължаване в следващата фаза.


„Много тежка група, видях много по-лесни групи при жребия за световните квалификации”, заяви националният ни селекционер.

Матеус призна, че положението не е никак розово, но тимът ще приеме предизвикателството. „Уважаваме всеки противник в групата си и ще приемем предизвикателството. Видях много по-лесни квалификационни групи в Европа при жребия”, добави Лотар.

Той определи и фаворита в нашата група. „Нашата група очевидно е много трудна. Но във футбола е така. Доволен съм да имаме такива добри отбори, срещу които да играем".

"Едно е ясно: Италия е фаворит”, добави германецът, който е световен шампион с Бундестима като играч.


Бившият национален селекционер на България Пламен Марков заяви след жребия, че “едва ли хората в нашата страна са много щастливи от съперниците, които ни се паднаха, но трябва да се приеме и вече е факт”.

“Съжалявам, че Чехия е отбор от трета урна и ни се падна точно този съперник, който в последните ни мачове ни победи".

"Освен това те играят добър футбол, въпреки спада, който имат в близките години. За Италия и Дания каквото и да кажа, е ясно, те са традиционно трудни съперници”, каза Марков.