Бившият капитан на футболните "лъвове" Георги Димитров-Джеки се изказа доста остро пред "Стандарт" за сегашните играчи. 

"Националният отбор отдавна е обърнат на "Балкантурист". Не е ясно кой селектира футболистите и кой определя титулярите. Във всеки случай Матеус не ги гледа. Той идва тук веднъж на два месеца".

"Помощникът му работи в Хърватия. Излиза, че масажистите наблюдават футболистите. Този Сърмов от 4 месеца няма мач, а го викат за Англия. Сигурно да види майка си и баща си".

"Да не изброявам другите, че ще обидя момчетата, а не го заслужават.
Това са само част от причините. Не искам да казвам всичко, което мисля, ще излязат страшни неща. Хората ще кажат, че съм луд", заяви легендарният защитник.

Димитър Пенев също не спести критиките си към Стенли и компания. "Сутринта гледах проф. Вучков, говореше за 100 години от рождението на Тодор Живков. Човекът отдели на една страна положителните, на другата отрицателните страни на Тато".

"Може би и ние във футбола трябва да повторим професора. Иначе ще направим 50 години без класиране на голямо първенство.
Да си призная, не догледах мача с Англия. Не издържах и си тръгнах".

"Някак си ми стана тъжно, като се сетих с кои отбори какви резултати сме правили на същия този стадион.
За причините питайте треньора. Той и играчите знаят какво са говорили, аз не съм в кухнята отдавна. Видях, че половината футболисти не играха на своите постове".

"Останалата половина пък играха така, все едно не са на своите постове. Въобще ниво като от нашите групи, да не кажа "Б", че ще обидя англичаните.
Не съм изненадан от думите на Бербатов, там нещата не са от вчера".

"Колкото до отказването на Манолев - видели сме доста такива. И при мен включително. После са се връщали. Навремето федерацията ги наказваше с по година извън футбола, но сигурно и тези архиви са изгорели", каза Пената.