Лошото време в Пловдив прогони Локомотив от официалния терен на стадиона в парк "Лаута". "Черно-белите" ще провеждат тренировките си тази седмица на помощното игрище, известно повече като Кошарата.

Иначе на Лаута смятат, че до мача със Славия в петък ще вдигнат трима от контузените. Почти сигурно Джереми Родригес, Даниел Георгиев и Флориан Лучини ще играят срещу белите. Базил де Карвальо и Христо Златински обаче няма успеят да се възстановят за мача.

Шефовете на Локо са напът да приберат пари при нов трансфер на бившия си защитник Кирил Котев. На Лаута се говори, че пловдивчани ще получат между 10% и 15% при продажбата на футболиста от Далиен Аербин в друг китайски тим.

Котев бе трасфериран от Локото в тима, воден от Александър Станков през зимата. Тогава бившият национал не срещна проблеми от страна на пловдивчани за отиването си в Китай заради постигната договорка със собственика Коко Динев.

В момента интерес към Котев са проявили два от водещите отбори в елитната китайска група. Както е известно, Далиен Аербин стана шампион в китайската втора дивизия и си спечели промоция за елита.

Котев се представи отлично през сезона, като тимът му си гарантира първото място два кръга преди края на шампионата.