Отборът на Локомотив Пловдив се класира в следващата фаза на надпреварата за Купата на България, но загуби капитана си Здравко Лазаров-Електричката.

"Черно белите" без да си дават много зор се наложиха с 2:0 над втородивизионния Чавдар. Двубоят в Етрополе бе изгледан от легендата на българския футбол Христо Стоичков.

"Смърфовете" поведоха с гол от съблекалнята. След един изпълнен ъглов удар, бранителите на домакините не можаха да избият една топка, а Михаил Венков с глава вкара за 1:0.

Само минути след попадението Локо получи тежък удар след като на носилка бе изкаран Здравко Лазаров и веднага бе откаран в болница. За щастие се оказа, че няма счупване и Здравко ще е аут от терените най-много за месец.

Златински и Релич нацелиха гредите в 35-та и 43-та минута. Още в началните минути на второто полувреме отново Венков имаше възможност да вкара, но и неговият шут срещна десния страничен стълб на вратата на Чавдар.

Така се стигна до 76-ата минута, когато Даксон Да Силва изведе Сержиньо сам срещу вратаря на Чавдар и португалецът хладнокръвно вкара и оформи крайното 2:0 за Локомотив.

Славчев опита да отбележи поне почетен гол за Чавдар, но отново Ставрев отказа домакините. Локомотив си осигури класирането за следващия етап на Купата на България.

"Доволен съм от играта и от класирането ни в следващата фаза на надпреварата за Купата на България. Получи се хубава среща, но за жалост Здравко се контузи. Най-вероятно той ще е аут от терените за месец".

"Сега ни остава да изиграем една шампионатна среща, която трябва задължително да спечелим", заяви треньорът на Локо Емил Велев-Кокала.

Чавдар Етрополе – Локомотив Пловдив 0:2

0:1 Венков 2'
0:2 Сержиньо 76'

ЧАВДАР ЕТРОПОЛЕ: Янаков, Иванов, Пиргов, Николов, Мурадов, Славчев, Чочев, Господинов, Краев, Пасков, Фераресо;

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Ставрев, Тодоров, В. Георгиев, Бенжалюн, Венков, Златински, Д. Георгиев, Даксон (Садъков), 1Сержиньо, Релич, Лазаров (к) (Коцев)