Българският нападател на Спортинг Лисабон Валери Божинов поигра 10 минути при загубата с 0:1 при гостуването на Бенфика в супердербито на Лисабон.

Двата отбора се изправиха един срещу друг на стадион "Луж" в среща от 11-ия кръг на португалската Лига Сагреш, а домакините сложиха край на серията от 7 поредни шампионатни победи, в която бе навлезнал Спортинг.

Двубоят бе изгледан от близо 65 хиляди души, които със сигурност са останали доволни от качеството на футбола, което демонстрираха и двата отбора.

Единственото попадение в мача реализира испанецът Хави Гарсия, който се разписа в 42-ата минута и по този начин донесе ценните три точки на своя отбор.

Бенфика трябваше да играе в последния половин час с човек по-малко на терена, тъй като в 63-ата минута парагвайският нападател на тима Оскар Кардосо получи втори жълт и червен картон.

Това означава, че той със сигурност ще пропусне следващия мач на тима срещу Маритимо, тъй като ще изтърпи наказание.

Въпреки, че имаха числено превъзходство в 1/3-а от мача, футболистите на Спортинг не успяха да направят нищо, за да могат да изкопчат поне точка от това дерби.

Рики ван Волфсвинкел определено снощи нямаше ден и така и не успя да запише името си сред голмайсторите. Влезлият като резерва в 81-ата минута на мястото на Емилиано Инсуа Божинов също не успя да реализира попадение.

В крайна сметка домакините успяха да стигнат до успеха, благодарение на който са лидери в класирането с актив от 27 точки.

Спортинг пък е на третата позиция с четири точки по-малко.