Футболист №1 на България Николай Михайлов мечтае да премине в Милан.

Днес стражът на националния отбор и Твенте по-рано бе обявен за най-добър за изтичщта година на специална церемония в комплекса Царско село.

"Радвам се, че спечелих тази награда. Тя е по-ценна за мен, отколкото приза за най-добър вратар в Холандия. Все пак аз съм българин", заяви след награждаването Михайлов.

"Благодаря на журналистите и на феновете, които гласуваха за мен. Поставил съм си много големи цели, имам мечти, които не искам да споделя сега. Сега искам да премина в друг отбор, като се надявам това да стане през лятото", допълни вратарят.

"Ако зависеше от мен, бих избрал Милан, това е огромен клуб. Искам да бъда вратар на Милан", заяви още новият №1.


"Не съм забравил мача с Вердер, той промени живота ми. Радвам се, че тогава имаше хора, които застанаха зад гърба ми и бяха до мен. Пет години по-късно отново виждам тези хора. И това ми е достатъчно".

До церемонията незнайно по чие нареждане, не бяха допуснати журналисти.

Представителите на медиите, които в крайна сметка гласуваха за десятката, бяха помолени да изгледат церемонията извън залата на плазмен телевизор.


Поне до началото на награждаването, в залата не се появиха вторият и третият в класирането – Стилиян Петров и Димитър Бербатов.