Президентът на Спортинг (Лисабон) Годиньо Лопеш коментира изцепката на българския национал Валери Божинов, който вчера бе отстранен от клуба.

Както е известно нападателят е със забрана да тренира с първия тим и да посещава стадиона на "лъвовете" заради изпуснатата дузпа в мача срещу Морейрензе.

Божинов пренебрегна указанията на треньора и реши да изпълни наказателния удар на своя глава, като избута съотборника си Матиас Фернандес.

"Едно нещо е футболист да вземе топката в ръцете си и да демонстрира воля, увереност и желание да отбележи гол. Съвсем друго е да загърбиш професионалните си отговорности и да потъпчеш авторитета и правилата на клуба и треньора. Правилата и редът трябва да бъдат уважавани от всички професионалисти", заяви Лопеш.

"Има два момента в тази ситуация. От една страна имаше събрание и две различни мнение, но все пак трябваше да се вземе някакво решение. А именно санкционирането на футболиста, докато се проведе разследване по въпроса", коментира още той.

"Божинов взе топката, не защото искаше да изпусне, напротив той искаше да вкара гол и Спортинг да спечели. Той обаче е в такава позиция, че трябва да уважава и спазва правилата в клуба", допълни Лопеш.