Защитникът на Миньор Перник Митко Петков най-вероятно ще разтрогне договора си с родния клуб, след като не замина с отбора на първия подготвителен лагер в Благоевград.

Петков тренира индивидуално в Перник, като чака да се срещне с шефовете на жълто-черните, за да се разбере с тях къде ще продължи кариерата си през пролетта.

Защитникът има няколко оферти от клубове в страната, но всички искат да го вземат като свободен агент, а не като преотстъпен.

Другият играч на Миньор, който бе освободен през зимната пауза - Давид Стоянов, вече тренира с втородивизионния Банско, където ще се бори за титулярно място.


В същото време се разбра, че контролата между отборите на Миньор Перник и Марек Дупница се отлага поради обилен снеговалеж.

Условията в Мурсалево, където бе предвидено да се изиграе приятелската среща, не позволяват нормалното й провеждане и треньорите на двата отбора решиха, че е по-добре да не рискуват здравето на футболистите си.


Наставникът на Миньор Стойчо Стоев заяви пред клубния сайт, че подготовката на тима върви по план, като играчите показват голямо старание и себераздаване. Засега старши треньорът не може да даде конкретен отговор на въпроса кои от дошлите на проби футболисти ще останат.

Следващата контрола на Миньор е предвидена за 24-и януари срещу тима на Септември Симитли отново в село Мурсалево.