Футболистът на ПСВ Айнхдовен Станислав Манолев даде интервю за вестник "24 часа", в което сподели, че негов колега от националния отбор на България е измислил прословутия "бирен скандал".

"Силно се надявам да взема златния медал в края на сезона, пък после ще го мисля. Може да си остана да играя в Шампионската лига с ПСВ, може и да отида другаде. Зависи от интереса, от вижданията в отбора", започна Манолев.

"Ако трябва да бъдем реалисти, мисля, че реални шансове имаме само за шампионската титла и купата на Холандия. Ще е много трудно да спечелим Лига Европа, защото много силни отбори отпаднаха от Шампионската лига и влязоха в този турнир. Тук са Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Ще е адски трудно, но все пак не и невъзможно. Но с титлата и купата вярвам, че ще направим дубъл."

"Силно се надявам някой ден да стана Футболист на годината в България. Все пак е достойно признание за труда ти. Но първо трябва да покажа на терена, че я заслужавам. И после идват наградите."

"На 100% трябва да играя силно за националния отбор. И то не само аз. Всички момчета трябва малко да се стегнем, че вече не знам вижда ли му се краят на лошото време. Но съм позитивно настроен в това отношение, защото смятам, че Любо Пенев е точният човек да промени цялостния ни облик. Работил съм с него и знам, че е много добър треньор. Убеден съм, че с него ще постигнем успехи, но те няма да дойдат веднага. Трябва му време."

"Разбрах нещо за "бирения скандал" и съм сигурен 99%, че е вярно. Че един човек от националния отбор се е обадил в една редакция и е казал какво да напишат. Говоря за футболист. Но имена няма да казвам. Аз не искам да се ровя в минали скандали, а да мисля как ние ще се изровим от нивото, на което сме. Но за жалост се оказва, че в националния отбор има хора, които не са мъжкари."

"Не му прави чест на този човек. Все пак си изкарваме хляба от една област, а и защитаваме едни интереси. А и плюс това не беше истина това, което беше казал той. Но това е минало свършено. Не ми се коментира."

"Всичко идва от треньора. Дори аз, който изгарям от желание да защитавам България стигнах до там, че с ръка на сърцето мога да ти призная, че много, много не ми се играеше при Матеус. Това, че не можеш да работиш с един човек се вижда в очите му, в отношението, във всичко."

"При Матеус имаше много неща, дори и най-дребни, които влияеха лошо на психиката на футболистите. Те се случваха нонстоп и само затормозяваха играчите. Нямам нищо против дисциплината, напротив. Но не и изнервящото издребняване, като това да разместваш кой с кого да е в стая и да забраняваш да се влиза в друга стая", завърши Манолев.