"Милионерите" от Лудогорец оскубаха "канарчетата" от Ботев Пловдив с 3:0 и се класираха на 1/2 финал за Купата на България.

Головете в мача забиха Марселиньо, Михаил Александров и Кабаселе. Разградчани доминираха през по-голямата част от двубоя, вкараха три гола, контролираха срещата, не дадоха почти никакви шансове на домакините и заслужено са в следващата фаза на надпреварата.

Срещата не предложи особени футболни достойнства на около 7000 зрители в Пловдив.

Домакините заслужават само добри думи, но така и не успяха да изненадат "милионерите", а след 65-ата минута останаха в намален състав за глупав червен картон на Венцислав Бонев и логично отпаднаха от турнира.

Лудогорец започна атакуващо мача и можеше да вкара още в 5-ата минута. Тогава Емил Гъргоров стреля отблизо и топката срещна ръката на Ивайло Димитров, но съдията Стефан Спасов не свири дузпа, а даде знак играта да продължи.

Отговорът на Ботев бе далечен удар на новото попълнение Димо Атанасов, но в аут. В 18-ата минута Емил Гъргоров отново се освободи технично от защитата на домакините, но шутира до гредата.

Лудогорец продължи да натиска и заслужено вкара в 21-ата минута. Тогава Йордан Минев центрира в наказателното поле на Ботев, където с глава Марселиньо опъна мрежата на Христо Иванов, който не се намеси авторитетно.

До края на полувремето гостите бяха господари на терена, но така и не успяха да вкарат втори гол. В 38-ата минута пък двата отбора се хванаха за гушите, но Стефан Спасов успя да укроти страстите като показа жълти картони на Иван Стоянов и Петър Атанасов.

Малко преди почивката Иван Стоянов стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но топката профуча над гредата.

Второто полувреме започна с положение за Лудогорец, но Миро Иванов не успя да преодолее Христо Иванов. В 56-ата минута Мишо Александров се отскубна от защитата на Ботев и стреля остро, но топката премина до гредата.

Малко по-късно домакините останаха в намален състав, след като Венцислав Бонев игра умишлено с ръце и спря голова атака на Лудогорец. Това окончателно прекърши домакините и те допуснаха още два гола.

В 76-ата минута Кабаселе пусна хитро топката към Мишо Алеклсандров, който с плътен удар опъна мрежата на Ботев за 0:2. Две минути преди края се разписа и Кабаселе, който технично преодоля Христо Илиев за 0:3.

Така Лудогорец е на 1/2 финал за Купата на България, а Ботев ще продължи битката си за промоция в "А" група.

БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛУДОГОРЕЦ 0:3

Голмайстори:
0:1 Марселиньо (21)
0:2 Александров (76)
0:3 Кабаселе (88)

БОТЕВ: Иванов, Аргиров, Бонев, Ив. Димитров, Бачев, Рахов, Й. Христов (85-Веселинов), Св. Петров (59-Огнянов), П. Атанасов, Д. Атанасов (64-Неделев), Александров

ЛУДОГОРЕЦ: Голубович, Шоко,Барт, Гулдан, Минев, Генчев, Дяков, М. Александров, Иван Стоянов (46-Кабаселе), Марселиньо (46-М. Иванов), Гъргоров (81-Касчелан)