Локомотив Пловдив стигна до полуфиналите за Купата на България след драма с продължения на "Лаута" и победно 2:1 над Левски.

"Сините" поведоха чрез Тони Калво преди почивката, но с попадения на Михаил Венков в края на редовното време и Здравко Лазаров през първото продължение "смърфовете" направиха пълен обрат и записаха голяма победа.

Двубоят бе изключително драматичен, след като Локо удари и три греди, а изпусна и половин дузина положения преди Венков да доведе срещата до продължения.

Бяха показани и три червени картона. На Базил де Карвальо и Христо Йовов преди продълженията и на Рамос в последните секунди на мача.

Трябва да се отбележи и слабата "свирка" на Ивайло Стоянов-Сватбата, който сериозно поряза Локо.

Първо Сватбата не свири очеваден фаул срещу Здравко Лазаров, което доведе до попадението на Калво, а през второто полувреме не даде и чиста дузпа за домакините, след като Рамос игра с ръка в собственото си наказателно поле.

Пловдивчани заслужават само адмирации за играта си, като доведоха до екстаз повече от 10 000 зрители на "Лаута" и справедливо са на полуфинал.

Левски изигра слаб и трагичен мач. "Сините" бяха неузнаваемо неориентирани, сковани и плахи и логично са аут от Купата на България.

Локо започна много здраво мача и още в началото притисна "сините" в собствената им половина. В 3-ата минута Здравко Лазаров центрира остро от пряк свободен удар в наказателното поле на Левски, но със сетни усилия Йордан Милиев успя да избие топката.

Малко по-късно се заформи леко меле в пеналта на гостите, но там нямаше футболист на Локо, който да насочи топката в мрежата на Пламен Илиев.

"Смърфовете" продължиха да доминират, но последователно Здравко Лазаров, Базил де Карвальо и Даксон изпуснаха изгодни положения. Така се стигна до 21-ата минута, когато бе и най-спорното положение в мача.

Здравко Лазаров бе съборен на границата на наказателното поле на Левски от Дъстли Мюлдер, но Ивайло Стоянов не свири очеваден фаул, а даде знак играта да продължи, което позволи на Левски да заформи контра и да вкара.

Рамос се пусна по дясното крило и центрира към Тони Калво, който от малкото наказателно поле опъна мрежата на домакините за 0:1.

Този гол разяри "смърфовете", които едва не набиха съдията Ивайло Стоянов, като най-деен бе Здравко Лазаров и логично Електричката получи жълт картон. До края на полувремето Локо тотално надигра Левски, но нямаше шанс за гол, след като удари три греди.

В 28-ата минута Даксон изстреля страховита тупалка от дъгата на наказателното поле, но топката се отби от горната греда на Левски, последва и греда на Електричката след перфектно изпълнен пряк свободен удар.

Третата греда отново бе дело на Даксон, който в 36-ата минута развинти отбраната на Левски, но стреля в дясната греда на гостите. Преди края на полувремето пък Тони Калво можеше да вкара, но Караджов показа класа и спаси.

Второто полувреме започна с положение за Локо. Здравко Лазаров получи правото да изпълни пряк свободен удар, но прати топката до гредата на Пламен Илиев. Пловдивчани продължиха да натискат, но малко по-късно изпуснаха невероятен шанс.

Най-добрият на терена Здравко Лазаров пусна страхотен пас към Даксон, но той не успя да вкара от три метра. В 73-ата минута съдията Ивайло Стоянов за втори път поряза сериозно Локо, след като не свири дузпа за домакините.

Рамос игра с ръка в собственото си наказателно поле, но наказателен удар не бе отсъден, Емил Велев едва не нахлу на терена, за да потърси сметка на Стоянов.

Логичното се случи в продължението на мача, когато Михаил Венков с глава изравни и доведе срещата до продължения, преди които с директни червени картони бяха изгонени Базил де Карвальо и Христо Йовов.

Първото продължение започна с гол за Локо. Здравко Лазаров-Електричката се подигра с Йордан Милиев и вкара красиво попадение за 2:1. Сините можеха да изравнят, но Тони Калво от малкото наказателно поле прати топката в аут.

Левски тръгна в атаки, но стигна само до едно положение в 118-ата минута, когато Иван Караджов отрази удар на Сержиньо Грийн. Малко преди края, пък червен картон бе показан и на Рамос, за умишлена игра с ръка.

Така Локо стигна до победата и заслужено е на полуфинал, а Левски определено разочарова и е аут от турнира.

ЛОКО ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 2:1 (1:1 в редовното време)

Голмайстори:
0:1 Калво (21)
1:1 Венков (90)
2:1 Лазаров (92)

ЛОКО: Иван Караджов, Жереми Родригес, Танко Дяков, Юнес Бенжелюн, Михаил Венков, Валери Георгиев (45-Даниел Георгиев), Христо Златински, Даксон да Силва, Сержиньо, Здравко Лазаров (112-Илиян Йорданов), Базил де Карвальо

ЛЕВСКИ: Пламен Илиев (81-Божидар Митрев), Дъстли Мюлдер, Йордан Милиев, Сюлейман Диамутен, Нуно Пинто, Сержиньо Грийн, Кристовао Рамос, Владимир Гаджев (73-Христо Йовов), Дарко Тасевски (63-Иван Цветков),  Тони Калво, Жуниньо

Жълти картони: В. Георгиев, Лазаров, Бенжелюн, Венков, Златински, Родригес, Йорданов, Дяков - (Локо): Грийн, Диамутен, Рамос -(Левски)

Червени картони: Де Карвальо (90) , Йовов (90), Рамос (120)