Собственикът на Левски Тодор Батков обяви, че докато той е в клуба, Наско Сираков няма да бъде поканен отново на работа.

Адвокатът заяви това пред ТВ7 тази сутрин. Той обоснова и своите мотиви.

"Нулев е шансът Левски да стане "Сираков и ко", докато съм собственик на този клуб. След участието на Левски в Шампионската лига и постигнатите успехи, той не правеше абсолютно нищо. Той дори не се появяваше на стадиона", коментира Батков.

"На мен ми бе нужен дотолкова, че преди това идваше на фитнесче и да играе джитбол и всяваше респект във футболистите, което при треньор-работохолик като Мъри Стоилов беше достатъчно".

"Но в последните две години той не се вясваше на стадиона, имало е случаи аз като собственик на клуба да ходя да го търся по кафенетата да дойде на стадиона, а той да играе карти и да пуши цигари и пури", разкри Батков как Сираков си е вършел работата като изпълнителен директор.

Същевременно
Батков похвали работата спортно-техническия директор Георги Иванов-Гонзо, който от вчера е и треньор на отбора.

"Георги поема в тежък момент отговорността и то за пореден път. И след провала на Радко Достанич, и след като ни би ЦСКА насред "Герена", Георги винаги влиза в най-тежките моменти. Георги е нещо като Димитър Пенев за Левски. Той идва в тежък момент и поема отговорността без да се притеснява", добави юристът.

Въпреки, че в последното си изказване преди два дни, Батков сподели, че зорлем Левски и Лудогорец правят ЦСКА шампион, той не се е отказал от целта си.

"Направихме мисията невъзможна: да върнем конкурентите си в играта за титлата. Естествено, титлата остава цел, няма как да е друго.

Батков бе запитан и за напускането на Николай Костов и призна, че е очаквал това.

"Никой не го е карал да си ходи, това е лично негово решение. Доколкото знам, още след загубата от Локомотив Пловдив, той е искал да напусне, но тогава Гонзо го е разубедил. След поражението от Миньор ми се обадиха да ми кажат, че той е решил да подаде оставка, а малко по-късно и самият Костов ми се обади да ми благодари за подкрепата".