Защитникът на Локомотив Пловдив Михаил Венков получи наградата за играч №1 на отложения 16-ти кръг от родната "А" група, в който вкара единствения гол за успеха на "смърфовете" срещу Лудогорец.

Това бе едва втора загуба за "милионерите" в шампионата, която свали тима от върха в таблицата.

Венков получава за първи път отличието, след като събра 10 от общо 22 гласа в традиционната анкета на Пресклуб "България" и вестник "Футбол". Така той изпревари с два вота крилото на ЦСКА Нджонго Присо, а челната тройка в допитването допълни неговият бив съотборник в Литекс Христо Янев с 4 гласа.

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен и да споделя, че съм изключително съм радостен от тази награда. По принцип това е най-резултатният ми сезон от гледна точка на попадения", заяви бранителя, който има 6 гола до момента през сезона.

"Чувствам се прекрасно в Пловдив, защото в Литекс не играех редовно през последната си година и затова се разбрах с ръководството да премина в друг тим. Имах предложения и от чужбина, но предпочетох да дойда в Пловдив, където в момента имаме добър отбор и собствени цели, които се надявам да постигнем."

"В Локомотив ме приеха отлично, всички сме като едно семейство, имаме добър колектив, задружни сме, помагаме си и това донякъде ни помага да играем добре и да побеждаваме силните отбори в България."

"Освен това Емил Велев е един от добрите треньори у нас и в момента обстановката на "Лаута" е отлична, като се надявам до края на първенството да играем добре, да побеждаваме и да постигаме нашите си цели."

"Турнирът за Купата на България е най-реалният ни шанс да се класираме за Европа. Аз от личен опит знам, че срещу Литекс в Ловеч се играе трудно, но този мач за нас се явява като финал и ние ще направим всичко възможно да го спечелим."

"Лично за мен Лудогорец играе най-бързия и добър футбол в България, защото имат отлични изпълнителни и затова не случайно се борят да станат шампиони", завърши Венков.