Елитен италиански клуб, чието име се пази в тайна от ръководството на бургаския Черноморец, проявява сериозен интерес към звездата на отбора Аатиф Шаешу, съобщава вестник "Тема Спорт".

Мениджъри на тима от Ботуша вече са наблюдавали на живо изявите на мароканеца, като се очаква те да присъстват и на двубоя с Лудогорец в събота на стадион "Лудогорец Арена".

Полузащитникът на бургазлии направи истински фурор през пролетния полусезон и привлече погледите на редица чуждестранни клубове.

Именно той бе в основата на добрата игра на "акулите" срещу Литекс и Левски. Освен със своята комбинативност мароканецът изпъкна и с реализаторските си умения.

Откакто дойде през зимата на стадион "Лазур", Шаешу вкара 8 гола в 12 мача - практически той бележи попадение на всеки 130 минути.

Очаква се след мача с Лудогорец италианският тим да изпрати в офисите на Черноморец оферта за мароканеца, който е оценяван от специалисти на 700 000 евро.

Въпреки сериозния интерес от страна на чуждестранни клубове към Шаешу от ръководството на Черноморец заявиха, че ако се класират за Лига Европа, мароканецът ще остане в тима и през следващия сезон.