Слабакът Светкавица падна очаквано с 1:3 от Черно море в мач от 29-тия кръг на "А" група, който се игра на стадион "Димитър Бурков" в Търговище.

Два гола за варненци през втората част заби Капитанов, който се прояви при резултат 1:1, след автгола на Иван Георгиев и точния удар на Ели Маркес до почивката.

В петата минута се стигна до центриране от фаул на Шоколаров, след което Петев нанесе лек удар с глава, но вратарят Колев улови. После Шоколаров нанесе удар от около 20 метра, но вратарят на "моряците" изби.

След малко повече от десетина минути Християн Попов центрира, но вратарят на "мълниите" Иван Георгиев се намеси прекрасно в тази ситуация.

В 24-тата минута Черно море поведе в резултата. Симеонов нанесе удар и топката срещна напречната греда, след това се удари в гърба на вратаря Иван Георгиев и влезе в мрежата на домакините.

В 43-тата минута обаче Светкавица стигна до изравнителен гол, когато Шоколаров изпълни ъглов удар и Ели Маркес се оказа най-съобразителен в наказателното поле.

След час игра Капитанов се отличи с невероятен индивидуален пробив, навлезе в наказателното поле на домакините стреля безмилостно, за да изведе своите отново напред в резултата.

Само две минути след това Капитанов отново бе изпуснат от защитата на домакините и от границата на наказателното поле асът на "моряците" даде аванс от два гола на своя тим.

Четвърт час преди края на мача Капитанов подаде майсторски към Дончо Атанасов, но ударът на втория мина покрай вратата. 

В последните минути на срещата Николай Вълев отправи мощен удар от центъра на наказателното поле, но стрля право в ръцете на резервния вратар на гостите Китанов.

След победата днес тимът на Черно море събра актив от 52 точки и се изкачи на седмото място в класирането на "А" група, докато Светкавица остава на дъното на таблицата с едва 8 пункта на сметката си.


Светкавица - Черно море  1:3

0:1  Иван Георгиев - 24', автогол

1:1  Ели Маркес - 43'

1:2  Капитанов - 59'

1:3  Капитанов - 61'